Buisovens


Buisovens. Onze buisovens zijn voor een breed segment inzetbaar. De ideale oven voor onderzoek en testen. Dankzij de temperatuurstabiliteit in de keramische buis is deze oven de beste hulp die je kunt hebben voor experimenten en het testen van warmtebehandelingen van verschillende kleine ladingen. U kunt de lading ook tijdens het opwarmproces verplaatsen zonder noemenswaardige temperatuurdalingen. Op het gebied van Service zijn we u graag van dienst. van Pel Instrumenten is graag uw leverancier voor uw laboratorium buisovens.

Standaard

Lengte verwarming 300mm - 700mm

Premium

Lengte verwarming 150mm - 1200mm

 

 

 

 

 

WAT IS EEN LABORATORIUM BUISOVEN?

Een laboratoriumbuisoven is een verwarmingsapparaat dat voldoet aan de eisen van nauwkeurige temperatuurregeling en uniformiteit. Buisovens zijn ontworpen om een werkbuis of vat te bevatten, waarin monsters kunnen worden geplaatst en vervolgens kunnen worden verwarmd. De verwarmingselementen zijn rond de werkbuis geplaatst om de temperatuurverdeling te optimaliseren. Het is een standaardapparaat in veel laboratoria en wordt gebruikt voor een breed scala aan toepassingen, zoals warmtebehandeling van materialen of kristalgroei.

WAT IS HET BELANGRIJKSTE VOORDEEL VAN EEN BUIZENOVEN IN PLAATS VAN EEN KAMEROVEN?

Een voordeel van het gebruik van een buisoven in plaats van een kameroven is dat ze beter geschikt zijn voor het verwerken van kleinere monsters vanwege hun kleinere volumecapaciteit en snelle opwarmsnelheden. Afgedichte werkbuizen beschermen de ovenconstructie tegen verontreinigingen en maken het gemakkelijker om een aangepaste atmosfeer rond de monsters te handhaven.

WELKE SOORTEN BUIZENOVEN BESTAAN ER?

Er zijn veel soorten buisovens, verkrijgbaar in verschillende configuraties. Deze omvatten gesplitst, niet-gesplitst, gradiënt, roterend en oscillerend. Gespleten en niet-gesplitste buisovens kunnen zo worden geplaatst dat de werkbuis zich in een verticale of horizontale oriëntatie bevindt.

WAT IS DE UNIFORME LENGTE IN EEN BUIZENOVEN?

De uniforme lengte verwijst naar het gebied binnen de buisoven waar de temperatuur het meest consistent is. Het is mogelijk om de uniforme lengte binnen een buisoven te vergroten door het aanbrengen van isolatiepluggen en het vergroten van het aantal verwarmde zones. Een typische temperatuuruniformiteitstolerantie bedraagt ±5°C en wordt aangegeven over een gespecificeerde lengte van de werkbuis.