Filter Zuurkasten


Deze ductless fume hoods voldoen aan NFX 15 211: 2009-norm, speciaal ontworpen om de veiligheid van laboratoriumpersoneel tijdens experimenten te beschermen tegen een aantal giftige, schadelijke, pathogene of onbekende giftige chemische stoffen. .Wanneer u meer informatie wenst te ontvangen neemt u gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder op weg. Op het gebied van Service zijn we u graag van dienst. van Pel Instrumenten is graag uw leverancier voor uw laboratorium ductless zuurkast.


 

 

 

 

 

Kanaalloze zuurkasten zoals onze Ductless Enclosures zijn gefilterde zuurkasten die verplaatsbaar zijn tussen laboratoria. Kanaalloze zuurkasten, ook wel koolstofgefilterde behuizingen of gefilterde zuurkasten genoemd, zijn op zichzelf staande, gefilterde laboratoriumbehuizingen die gevaarlijke dampen, dampen en deeltjes verwijderen uit het laboratorium. In tegenstelling tot traditionele zuurkasten zijn de installatiekosten zeer laag en is er geen leidingwerk nodig. Daarom denken veel mensen dat het kiezen van een soort een slam-dunk is als ze er voor het eerst van horen.

“Het zorgt voor minder chemische dampen, is goedkoper en eenvoudiger te installeren. Het is alleen maar logisch, toch?”

Niet altijd.....

Er zijn enkele belangrijke dingen waarmee u rekening moet houden voordat u de definitieve beslissing neemt om een afzuigkap zonder kanaal aan te schaffen. Neem deze vier aspecten grondig in overweging om er zeker van te zijn dat een zuurkast zonder kanaal de juiste keuze is voor uw laboratorium en uw toepassingen:

1. Is uw algemene toepassing geschikt voor een zuurkast zonder afvoer?
Hoewel er verschillende klassen zuurkasten zonder kanaal en met filter zijn, beperken sommige afzuigkappen nog steeds de toepassingen die erin kunnen worden uitgevoerd. Sommige zuurkasten zonder kanaal mogen alleen worden gebruikt als zuurkasten voor licht gebruik of processpecifieke zuurkasten. Andere gefilterde zuurkasten kunnen worden gebruikt voor een breed scala aan chemicaliën, maar houd er rekening mee dat grotere hoeveelheden chemicaliën de levensduur van het filter altijd zullen verkorten.

Dit betekent dat:

 • Er moet een beperkt aantal verschillende chemicaliën worden gebruikt.
 • Er mogen geen extreme verhittingen in de afzuigkap worden uitgevoerd, d.w.z. bij zuurontsluitingstoepassingen.
 • Er moeten bescheiden hoeveelheden chemicaliën worden gebruikt, ongeveer 500 ml of minder per chemische stof.
 • Er moeten gematigde blootstellingstijden aan chemische stoffen worden aangehouden.

Op dit punt moet u uw toepassing bespreken met een zuurkastspecialist om te bevestigen welk soort zuurkast in de eerste plaats wordt aanbevolen.

2. Worden de chemicaliën die bij uw toepassing betrokken zijn, effectief gefilterd met de beschikbare koolstoffilters?
Meestal worden afvoerkappen zonder afvoer uitgerust met chemisch specifieke filters. Specifieke filtertypen vergroten het chemische opvangvermogen voor verschillende chemische families; Sommige chemicaliën kunnen echter niet veilig worden gefilterd of worden niet effectief genoeg gefilterd om kanaalloze afzuigkappen een financieel haalbare optie te maken. Gefilterde zuurkasten kunnen zuren, basen en oplosmiddelen uitfilteren met één filtertype, maar er zijn nog steeds enkele chemicaliën (oplosmiddelen met een laag molecuulgewicht) die niet effectief worden gefilterd.

Om verschillende chemische groepen te filteren, bieden wij u zeven verschillende soorten koolstoffilters voor gebruik in onze kanaalloze zuurkasten:

 • HEPA-filter (High Efficiency Particulate Air): een 99,99% efficiënt deeltjesfilter voor chemische poeders en deeltjes
 • Organisch koolstoffilter: Actieve koolstof om organische dampen chemisch te adsorberen
 • Zuur-zwavelkoolstoffilter: geïmpregneerde koolstof om zuren en zwavelhoudende verbindingen te neutraliseren
 • Ammoniak-Amine Koolstoffilter: Geïmpregneerde koolstof om ammoniak/amineverbindingen te neutraliseren
 • Formaldehyde-koolstoffilter: geïmpregneerde koolstof om formaldehyde te neutraliseren
 • Koolstoffilter met gemengd bed: 60% geïmpregneerde koolstof om zuren en zwavelhoudende verbindingen te neutraliseren (20%), ammoniak- en amineverbindingen (20%), formaldehydehoudende verbindingen (20%) en 40% actieve kool voor organische stoffen
 • Radio-isotopenkoolstoffilter: geïmpregneerde koolstof om radio-isotopen te neutraliseren
 • Koolstoffilters: een uitgebreid filtertype voor gebruik in onze gefilterde zuurkasten.

De beste manier om te bepalen of uw chemicaliën compatibel zijn met de aangeboden filtertypen, is door een chemische beoordeling aan te vragen bij onze chemische specialisten. Zij zullen uw toepassing beoordelen om u te helpen bepalen of deze geschikt is, passende apparatuur- en filteraanbevelingen doen en u voorzien van de nodige voorzorgsmaatregelen.