Filterkasten Laboratorium


Filterkasten Laboratorium: Deze filterkasten zijn uitermate geschikt voor sectoren waar omgeving of gebruiker berscherming noodzakelijk is. Onze filterkasten bouwen wij in Breda ( Nederland ). Uiteraard voldoet deze filterkast aan alle gestelde eisen en veiligheidsnormeringen. Wanneer u meer informatie wenst te ontvangen neemt u gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder op weg. Op het gebied van Service zijn we u graag van dienst. van Pel Instrumenten is graag uw leverancier voor uw laboratorium filterkast.


Hepa filters

Uitleg en verschillende vormen

Chemische filters

Uitleg en verschillende vormen

Filterkast 60 cm

Corrosieve en organische dampen

Filterkast 90 cm

Corrosieve en organische dampen

Filterkast 120 cm

Corrosieve en organische dampen

Filterkast 120 cm, 2 filters

Corrosieve en organische dampen

Filterkast 150 cm, 2 filters

Corrosieve en organische dampen

Filterkast 150 cmm, 3 filters

Corrosieve en organische dampen

 

VEILIGHEIDSKASTEN VOOR LABORATORIA - HET BELANG VAN GEBRUIK
Laboratoria zijn vitale ruimtes voor wetenschappelijk onderzoek en experimenten, waar dagelijks met verschillende gevaarlijke stoffen en materialen wordt gewerkt. Het garanderen van de veiligheid van laboratoriumpersoneel en het beschermen van het milieu tegen mogelijke schade is van het allergrootste belang. Een cruciaal element om dit te bereiken is het gebruik van veiligheidskabinetten. In dit artikel onderzoeken we het belang van het gebruik van veiligheidskasten in laboratoria en de verschillende typen die beschikbaar zijn om aan specifieke behoeften te voldoen.

Veiligheidskabinetten spelen een cruciale rol in de laboratoriumveiligheid door te zorgen voor insluiting, controle en bescherming tegen gevaarlijke stoffen. Deze speciaal ontworpen kasten zijn uitgerust met geavanceerde functies om de risico's die gepaard gaan met het omgaan met chemicaliën, biologische agentia en andere gevaarlijke materialen te minimaliseren. Door passende veiligheidsmaatregelen te implementeren kunnen laboratoria een veilige omgeving creëren voor zowel onderzoekers als de omringende gemeenschap.

Het doel van veiligheidskabinetten
Het primaire doel van veiligheidskabinetten is het insluiten van gevaarlijke materialen en het voorkomen dat deze in het laboratorium en de omliggende gebieden vrijkomen. Ze fungeren als een barrière en minimaliseren de kans op blootstelling aan schadelijke stoffen. Het helpt ook de integriteit van monsters en experimenten te behouden door een gecontroleerde omgeving te bieden, vrij van externe verontreinigingen.

Soorten veiligheidskabinetten
Er zijn verschillende soorten veiligheidskasten verkrijgbaar, elk ontworpen om aan specifieke laboratoriumvereisten te voldoen. Het begrijpen van de verschillen tussen deze kasten is essentieel voor het selecteren van de juiste kast voor de behoeften van uw laboratorium.

Biologische veiligheidskabinetten
Biologische veiligheidskabinetten, ook wel bioveiligheidskabinetten genoemd, worden voornamelijk gebruikt voor het hanteren van infectieuze agentia en biologisch gevaarlijke materialen. Ze bieden personeels-, milieu- en productbescherming door gebruik te maken van hoogefficiënte deeltjesluchtfilters (HEPA-filters) om micro-organismen te filteren en tegen te houden. Bioveiligheidskabinetten worden ingedeeld in drie typen (Klasse I, II en III) op basis van het inperkingsniveau dat ze bieden.

Chemische zuurkasten
Chemische zuurkasten zijn ontworpen om laboratoriumpersoneel te beschermen tegen giftige dampen, dampen en gassen die vrijkomen tijdens chemische processen. Ze werken door lucht door de kap te zuigen en deze via een ventilatiesysteem af te voeren. Chemische zuurkasten vangen en verwijderen schadelijke stoffen effectief, waardoor een veilige werkomgeving wordt gegarandeerd

Laminaire Flow-kasten
Laminaire flowkasten zorgen voor een steriele werkomgeving door een continue stroom sterk gefilterde lucht over het werkoppervlak te leveren. Deze kasten worden vaak gebruikt in microbiologie- en weefselkweeklaboratoria om besmetting van monsters te voorkomen en aseptische omstandigheden te handhaven.

Kenmerken en voordelen van veiligheidswerkbanken
Veiligheidskasten bieden een reeks functies en voordelen die bijdragen aan de algehele veiligheid en efficiëntie van laboratoriumactiviteiten. Als u deze voordelen begrijpt, kunt u het belang ervan in uw laboratorium inzien.

Insluiting van gevaarlijke materialen

Een van de belangrijkste functies is het zorgen voor een veilige opslag van gevaarlijke materialen. Of het nu gaat om chemicaliën, biologische agentia of radioactieve stoffen, veiligheidskasten zijn ontworpen om lekken, morsen en verspreiding van deze materialen te voorkomen. De kasten zijn gemaakt van robuuste materialen die bestand zijn tegen corrosie en chemische reacties, waardoor de integriteit van de insluiting wordt gewaarborgd.

Bescherming van personeel

Het welzijn van laboratoriumpersoneel staat voorop. Veiligheidskasten zijn uitgerust met verschillende veiligheidsvoorzieningen om personen die met gevaarlijke materialen werken te beschermen. Deze kenmerken omvatten laminaire luchtstroom, luchtfiltratiesystemen en beschermende barrières zoals schuiframen of frontroosters. Door deze kasten te gebruiken, kunnen laboratoriummedewerkers hun blootstelling aan gevaarlijke stoffen minimaliseren, waardoor het risico op ongelukken, verwondingen en gezondheidsproblemen op de lange termijn wordt verminderd.

Preventie van kruisbesmetting

Het handhaven van een contaminatievrije omgeving is van cruciaal belang in laboratoriumomgevingen, vooral bij het hanteren van gevoelige monsters of het uitvoeren van experimenten. het helpt kruisbesmetting te voorkomen door een gecontroleerde ruimte met positieve of negatieve druk te creëren. Overdrukkasten houden verontreinigingen buiten en garanderen de integriteit van de experimenten, terwijl onderdrukkasten voorkomen dat gevaarlijke materialen ontsnappen en de omgeving vervuilen.

Naleving van veiligheidsvoorschriften

Er zijn laboratoriumveiligheidsvoorschriften opgesteld om zowel het personeel als het milieu te beschermen. Ze zijn ontworpen om te voldoen aan industriële normen en richtlijnen en zorgen ervoor dat laboratoria zich aan de noodzakelijke veiligheidsprotocollen houden. Het gebruik van veiligheidswerkbanken die aan de voorschriften voldoen, toont aan dat u zich inzet voor veiligheid en minimaliseert het risico op wettelijke en regelgevende gevolgen.

Toepassing van veiligheidskabinetten
Veiligheidskabinetten vinden een wijdverspreide toepassing in verschillende industrieën en laboratoriumomgevingen waar de handling plaatsvindt