Diluters

Interscience is een van de meest toonaangevende fabrikanten van diluters en dispensers. Met deze diluters voor het laboratorium wordt het maken van verdunningen snel en eenvoudig, waarbij het risico op het maken van fouten tot een minimum wordt beperkt. DiluFlow® Pro verdunt automatisch binnen enkele seconden een vast monster met het juiste gewicht aan verdunningsmiddel met traceerbaarheid. Inlcusief robotarm voor een snel proces, biedt het u de beste oplossing voor uw verdunningen!
In overeenstemming met ISO 7218, ISO 6887-1

 

 

 

 

 

Diluters Laboratorium:

Het voorbereiden van monsters voor analyse kan een vervelend en tijdrovend proces zijn dat vaak als te klein wordt beschouwd om te automatiseren. In een breed scala van industrieën, waaronder milieu, forensische toxicologie, mijnbouw en metalen en voedingsmiddelen en dranken, moeten geconcentreerde monsters vóór analyse worden verdund met technieken zoals HPLC, GC, AA of ICP. Het voorbereiden van monsters wordt traditioneel handmatig uitgevoerd, met behulp van draagbare luchtverplaatsingspipetten of spuiten en volumetrisch glaswerk, en deze technieken hebben een aantal nadelen, waaronder tijdvereisten, monsterverspilling en variaties in nauwkeurigheid.

Bij traditionele luchtverplaatsingspipetten wordt samendrukbare lucht in het vloeistofpad opgesloten. Wanneer vloeistof in het pad wordt gebracht, wordt deze lucht gecomprimeerd, waardoor resultaten ontstaan die variëren afhankelijk van de atmosferische omstandigheden, de viscositeit van het monster en de techniek van de operator. De nauwkeurigheid varieert daarom van gebruiker tot gebruiker. Volumetrisch glaswerk moet tussen gebruik door worden gereinigd, wat tijd kost. Zoals het geval is bij elk analytisch proces, zoeken laboratoriummanagers naar manieren om de resultaten te verbeteren en tijd en geld te besparen.

De diluters van Interscience zijn oontworpen om een reeks doseer- en verdunningsroutines uit te voeren in het laboratorium met een lagere verwerkingscapaciteit. Met een verdringerpomp die onafhankelijk functioneert van de viscositeit van de oplossing en de atmosferische druk, zijn onze diluters een prima optie voor monstervoorbereiding die door meerdere analisten kan worden gebruikt voor een reeks routines, waardoor consistente, nauwkeurige volumes worden geleverd. Het positieve verplaatsingssysteem levert een nauwkeurigheid van meer dan 99 procent.

Verplaatsingssysteem is gevuld met vloeistof die niet samendrukbaar is, dus elke keer dat de spuit opzuigt of afgeeft, wordt de vloeistof nauwkeurig gemeten.

De dubbele spuitverdunnerconfiguratie van het systeem maakt gebruik van twee spuiten om in één stap een verdunning tot 1:50.000 te creëren, waardoor de voorbereidingstijd en de verspilling van buffer worden verminderd. Het verdunningsmiddel wast de slangen tussen elk monster, waardoor overdracht tot een minimum wordt beperkt.

De diluters van Interscience hebben een geintegreert en een gestroomlijnde gebruikersinterface met een groot touchscreen-display. Verdunningen, doseringen, titraties en meer worden met één druk op de knop in realtime visueel weergegeven. Een pakket compliance-functies voor laboratoria in gereguleerde omgevingen, zoals forensische en farmaceutische omgevingen, omvat het loggen van methoden met de mogelijkheid voor elektronische handtekeningen, wachtwoordbeveiliging en de mogelijkheid om documentatie af te drukken. Deze functies zijn manipulatiebestendig voor extra veiligheid en voldoen aan de vereisten van 21 CFR Part 11 en FDA GLP/GMP.