Magneetroerders


Magneetroerder Laboratorium: Onze magneetroerders worden in Nederland gemaakt. De meeste modellen hebben we standaard op voorraad. Onze magneetroerders zijn uitermate geschikt voor het roeren van uw vloeistof. Kies voor een betrouwbare en kwalitatieve Nederlandse leverancier voor uw magneetroerder. Met deze magneetroerder haalt u een een stukje kwaliteit in huis. Verkrijgbaar in verschillende modellen, uitvoeringen, of zelfs custom made. Levertijd altijd in overleg, maar wij kunnen snel voor u schakelen. van Pel Instrumenten is graag uw leverancier voor uw laboratorium magneetroerder.


 

 

 

 

Een magnetische roerder is een laboratoriumapparaat dat gebruik maakt van een roterend magnetisch veld dat wordt gegenereerd door een roterende magneet of een stationaire elektromagneet om een roerstaaf ondergedompeld in een vloeistof te laten draaien en zo de oplossing snel te roeren of te mengen.

Principe van magneetroerder
De magnetische roerder werkt volgens de principes van aantrekking voor tegengestelde ladingen en afstoting voor soortgelijke ladingen. De roersnelheid is instelbaar en wordt vaak gebruikt om oplosmiddelen met verschillende viscositeiten te roeren. Een micromotor drijft een magneet aan om een roterend magnetisch veld te creëren dat de roerstaaf in het vat ronddraait, waardoor een grondig gemengde reactie kan plaatsvinden. Het is uitgerust met een temperatuurcontrolesysteem dat de temperatuur van het monster kan verwarmen en regelen in overeenstemming met de experimentvereisten, waardoor ervoor wordt gezorgd dat de gemengde vloeistof voldoet aan de eisen van het experiment en tegelijkertijd de vereiste temperatuur behoudt.

Onderdelen van een magneetroerder
Een roerstaaf en een roerder met verwarmingsplaat zijn de twee belangrijkste onderdelen van een magnetische roerder. Een stationaire elektromagneet, een kookplaat, een temperatuurregelknop en een snelheidsregelknop zijn enkele van de extra componenten die te vinden zijn in een roermachine met hete plaat.

Bovenplaat/kookplaat: Roestvrij staal of keramiek wordt doorgaans gebruikt voor de platen van magnetische roerders. Keramisch: Het witte oppervlak van keramische kookplaten maakt ze geschikt voor titraties en andere taken waarbij een helder kleurzicht vereist is. Ze hebben ook een hoge chemische bestendigheid, waardoor ze ideaal zijn bij het werken met corrosieve chemicaliën die op het plaatoppervlak kunnen spatten. Roestvrij staal: Een roestvrijstalen bovenplaat biedt een zeer krachtige koppelings- en roeractie omdat deze geen wervelstromen produceert (zoals aluminium).

Roerstaafje: De term “roerstaaf” of “draaistaaf” verwijst naar een kleine, witte, rechthoekige magneet met teflon-coating. De enige functie van deze staven is het roeren van oplossingen. Ze werken samen met een roermotor. De roerstaaf wordt in een met vloeistof gevulde container geplaatst en vervolgens over een roermotor geplaatst. De staaf draait en de vloeistof wordt geroerd wanneer de roermotor wordt ingeschakeld. De vorm van het vat en de viscositeit van het roermedium bepalen de vorm van de roerstaaf, die achthoekig, rond, enz. kan zijn. De afmetingen van de roerstaaf variëren van millimeters tot enkele centimeters.

Stationaire elektromagneet: Deze wordt in het roerinstrument geplaatst en helpt bij het genereren van een magnetisch veld en het roteren van de magnetische naald (roerstaaf), ondergedompeld in vloeistof, waardoor een snelle roeractie ontstaat die voldoende is om het mengsel te homogeniseren.
Snelheidsregelknop: De snelheidsregelknop wordt gebruikt om de rotatiesnelheid (tpm) van de roerstaaf aan te passen, afhankelijk van de dichtheid van de vloeistof of de projectbehoeften.

Temperatuurregelknop: De magnetische roerder is voorzien van een knop voor temperatuurregeling die de temperatuur regelt op basis van de vatgrootte, de viscositeit van de vloeistof en het volume ervan.
Stir bar retriever: Deze magneten zijn permanent ingebed met een PTFE (teflon) staaf. Het vergemakkelijkt het veilig en gemakkelijk terugwinnen van magnetische roerstaven en spinstaven uit irriterende en corrosieve vloeistofmonsters in glazen kolven. Het wordt echter minder vaak gebruikt bij magnetisch roeren.

Soorten magnetische roerders
De keuze van de grootte, configuratie en toepassingen van magnetische roerders worden gebruikt om ze te classificeren. Enkele soorten magnetische roerders zijn als volgt:

Magnetische miniroerder
De laboratoriummagneetroerders voor gebruik in laboratoria zijn compact en nemen minder ruimte in beslag. Ze beschikken over elektronische bedieningselementen waarmee de gebruiker de snelheid nauwkeurig kan regelen. Het is bestand tegen destructieve en bijtende stoffen in het laboratorium. De snelheidsregelaar regelt het aantal rotaties per minuut (rpm) van de roerder.

Magnetische roerder met timer
De motor wordt na een bepaalde tijd automatisch uitgeschakeld dankzij een magnetische roerder met timer. Een ingebouwde timer schakelt de roerder uit wanneer de vooraf geselecteerde tijdsduur is verstreken. Bovendien wordt de snelheid automatisch verlaagd en wordt het gewicht automatisch verwijderd.
Robuuste magneetroerder

  • Bij de heavy-duty magneetroerders zijn hoge mengcapaciteiten inbegrepen. Bovendien zijn ze zeer robuust en vertonen ze een goede chemische resistentie. Ze kunnen het ideale instrument zijn dat het laboratorium kan gebruiken voor nauwkeurige bevindingen. Voor de meeste chemische reacties zijn verwarmde magnetische roerders nodig.
  • Toepassingen van magneetroerders
  • Het wordt veel gebruikt in chemische laboratoria om chemische experimenten en synthese uit te voeren door twee of meer componenten te mengen.
  • Het wordt gebruikt om een medium te bereiden voor het kweken van micro-organismen in microbiologische laboratoria.
  • Het wordt gebruikt om monsters voor te bereiden en analyses uit te voeren in scheikundige en biologische experimenten.
  • Het wordt gebruikt om de maximaal mogelijke extractie-efficiëntie te bereiken