Moffelovens


Moffeloven laboratorium. Onze moffelovens zijn voor een breed segment inzetbaar.  Uiteraard voor applicaties waarbij hoge temperaturen gewenst zijn. Deze microprocessor gestuurde moffeloven is standaard uitgerust met de hoogste kwaliteit isolatiematerialen waarbij opwarming en warmteoverdracht maximaal zijn. Hierdoor bent u tevens gegarandeerd van weinig warmteverlies tijdens uw proces. Verder is de aanwezige temperatuur in de moffeloven uiterst stabiel en uniform door de unieke vezels die in de kamer verwerkt zijn. Uiteraard zijn onze moffelovens tegen een scherpe prijs en in verschillende volumes vekrijgbaar Neemt u dan gerust contact met ons op wij helpen u graag verder op weg. Op het gebied van Service zijn we u graag van dienst. van Pel Instrumenten is graag uw leverancier voor uw laboratorium moffeloven.

 

WAT IS EEN MOFELOVEN?
Moffeloven is een dagelijks gebruik van warmtebehandelingsapparatuur in laboratorium en industrie. Beschikt over een hoge aluminiumoxidevezel-geïsoleerde kameroven van het doostype; microprocessorgestuurd, snelle verwarming en koeling met laag energieverbruik, volumes tot 96L met maximale temperatuur tot 1800°C.

CATEGORIE DEMPELOVEN
Over het algemeen kan een moffeloven als volgt in verschillende categorieën worden ingedeeld:

Ten eerste, gebaseerd op werktemperatuurbereiken: moffelovens van 30-1100°C, moffelovens van 1200-1400°C en moffelovens van 1300-1700°C.
Ten tweede, gebaseerd op geconstrueerde constructies: kameroven, buisoven, puttypeoven, tafel- / tafeloven enz.
Ten derde, gebaseerd op warmtebehandelingsprocessen: standaard moffelovens (warmtebehandeling in lucht), atmosferische moffelovens, vacuümmoffelovens enz.

STRUCTUUR EN CONFIGURATIES VAN DE MOFELOVEN
Moffeloven bestaat uit een buitenste dubbellaagse staalplaat, een binnenste isolatiekamer met hoog aluminiumoxide, een set verwarmingselementen en temperatuurregeling enz.

Omhuizging: dubbellaagse stalen kast bedekt met milieupoeder, wat een lange levensduur garandeert en het oppervlak van de schaal veilig aanraakt; De bovenkant van de oven kan worden uitgerust met een uitlaatapparaat voor het geval er tijdens het verwarmen corrosieve gassen vrijkomen. Keramisch geïsoleerde deuren met scharnieren en deursloten die zijwaarts openen, en indien nodig kan er een kijkvenster op het midden van de deur worden geplaatst.

Isolatiekamer: moffelovenkamer is gebouwd met meerlaagse keramische vezelplaat van aluminiumoxide, lage dichtheid en hoog isolatievermogen, isolatie aan alle kanten om warmteverlies te voorkomen en maakt temperatuurbestendig tot 1800 graden C.

Verwarmingselementen: verwarmingsweerstandspiraaldraad (HRE) gebruikt in RT-1250 graden C moffeloven, siliciumcarbide (SIC) verwarmingselement gebruikt in 1200-1450 graden moffeloven, molybdeendisilicide (MoSi2) U-vormige staaf voor 1800 graden moffeloven.

Temperatuurregeling: Programtherm-moffelovens maken gebruik van het topmerk Shimaden of Eurotherm, een digitale PID-controller op basis van een microprocessor met nauwkeurige en programmeerbare temperatuurinstellingen met SV- en PV-weergave. (PLC met zichtbare stooklijnen zijn beschikbaar). De programmeerbare controller geeft de RAMP-snelheid en inweektijd weer voor een beter begrip. Ramp Rate is de temperatuurverandering per tijdseenheid. En de verwarmingssnelheid kan vrij instelbaar zijn op basis van warmtebehandelingsprocessen. Wij raden moffelovens aan met een HRE- of SiC-verwarmingselement, met een maximale verwarmingssnelheid van niet meer dan 25°C per minuut, terwijl een MoSi2-oven niet meer dan 10°C per minuut bedraagt.

WAT ZIJN TOEPASSINGSBEREIK VOOR EEN MOFELOVEN?
Moffelovens zijn geschikt voor een uitgebreid scala aan warmtebehandelingstoepassingen zoals gloeien, temperen, harden / blussen, calcineren, productie van koolstofnanobuisjes, verassen, LOI-analyse, sinteren enz. in laboratoria en diverse industrieën, waaronder:

Cement-, bouwmaterialenindustrie: thermische verwerking of verwerking van kleine werkstukken.
Farmaceutische industrie: drugstesten, voorbehandeling van medische monsters, enz.
Analytische chemische industrie: monsterverwerking in waterkwaliteitsanalyse, milieuanalyse en andere gebieden. Het kan ook worden gebruikt voor aardolie en de analyse ervan.
Analyse van steenkoolkwaliteit: meting van vocht, asgehalte, vluchtige stoffen, analyse van het smeltpunt van de as, analyse van de ascomponenten en elementaire analyse, evenals een verassingsoven voor algemeen gebruik.

HOE KIES JE EEN MOFFELOVEN?
Het kiezen van de juiste moffeloven is belangrijk voor de prestaties van uw warmtebehandelingen. Het zal u helpen de juiste keuze te maken door de onderstaande suggesties te volgen:

Bevestig eerst het werktemperatuurbereik: over het algemeen wordt een moffeloven ingedeeld in drie categorieën op basis van de werktemperaturen, namelijk 30-1100°C, 1200-1300°C, 1400-1800°C. Daarom is het belangrijk om de werkelijke werktemperatuur van de geladen materialen te kennen (zachte punt of smeltpunt), omdat deze de resultaten van de warmtebehandeling sterk beïnvloedt. Bovendien verschillen de prijs en de ovenstructuren sterk tussen de temperatuurbereiken

Benodigde kamergrootte met diepte, breedte en hoogte: een geschikte werkruimte verbetert de verwarmingsprestaties en kost minder
Soort verwerkte materialen: De verwerkte materialen beïnvloeden de ovenconfiguraties. Verwarmde monsters die tijdens het verwarmen met corrosieve gassen worden gegenereerd, moeten bijvoorbeeld zijn uitgerust met een uitlaatsysteem

Werkomstandigheden in de ovenkamer: Soms beïnvloeden de verwerkingsomstandigheden de ovenstructuur. Voor beschermende gassen of vacuümpompen is bijvoorbeeld een atmosfeeroven of buisoven nodig, terwijl een standaard moffeloven niet geschikt zal zijn