Schudwaterbaden


Schudwaterbad laboratorium. Onze Laboratorium Schudwaterbaden zijn uiteraard voor allerlei verschillende werkzaamheden te gebruiken. Deze uitgebreide variant is van hoge kwaliteit materialen gemaakt zodat u gegarandeerd bent van een lange levensduur. Deze laboratorium schudwaterbaden kenmerken zich door het gebruiksvriendelijke display, hoge nauwkeurigheid, eenvoudige bediening en een uitstekende prijs-prestatie en kwalitietsverhouding. De laboratorium schudwaterbaden zijn in drie verschillende vormen verkrijgbaar. Interesse? Neemt u dan gerust contact met ons op wij helpen u graag verder op weg.Op het gebied van service zijn we u graag van dienst. van Pel Instrumenten is graag uw leverancier voor uw laboratorium schudwaterbad.

Waterbad 26 liter

Trillen en Rotatie

Waterbad 34 liter

Trillen, Rotatie, Voor en Achter

Waterbad 32 liter

Trillen, Voor en achter

Waterbad 26 liter

Lineair en orbitaal

 

 

 

 

 

Waterbadschudder wordt in principe gebruikt voor roeren en mengen terwijl water ondergedompeld is bij een gecontroleerde temperatuur. Waterbaden kunnen warmte efficiënter en sneller overbrengen in vergelijking met elke luchtincubator.

Het combineren van een waterbad met een heen en weer bewegende schudder wordt een schudwaterbad genoemd. De verwarmingskamer is uitgerust met een heen en weer bewegende schudder die er via een nokkenas mee verbonden is. Om het schudden te regelen, worden digitale snelheidsregelaars of thermostatische regelaars gebruikt.

Principe van een schudwaterbad
Een ingebouwde versterker versterkt en vergelijkt de weerstandswaarde die de sensor produceert op basis van de watertemperatuur. Dit genereert het stuursignaal, dat met succes het gemiddelde verwarmingsvermogen van de elektrische verwarmingsbuis regelt en de watertemperatuur op een constant niveau houdt.

Schuddend waterbad

De vloeistofstroom wordt nauwkeuriger geregeld door de schudfunctie van het waterbad. Het regelen van het schudden gebeurt met behulp van een aan/uit-schakelaar. Vloeibaar gekweekte celculturen kunnen zich tijdens microbiologische procedures voortdurend met de lucht vermengen dankzij zacht schudden. Het schudwaterbad heeft uitstekende en consistente prestaties, een helder en nauwkeurig signaal, eenvoudige temperatuuraanpassing en zeer nauwkeurige temperatuurregeling.

Circulerend waterbad

Een andere naam ervoor is een roerwaterbad. Het water in de kuipen met circulatiesystemen stroomt correct. Toepassingen die vereisen dat de monsters een constante of uniforme temperatuur hebben, kunnen baat hebben bij het gebruik van roerders of circulerende waterbaden. Het circulerende waterbad werkt door constant water te laten circuleren om op betrouwbare en effectieve wijze de juiste watertemperaturen te bieden die nodig zijn om monsters en reagentia te verwarmen of te koelen.

Niet-circulerend waterbad

In plaats van het water gelijkmatig te verwarmen, vertrouwen deze laboratoriumwaterbaden op het convectieprincipe. Het vermogen van het waterbad om de temperatuur te reguleren is daarom minder nauwkeurig. Om de warmteoverdracht te verbeteren, kunnen we ook apparaten toevoegen om het waterbad in beweging te brengen. Tot 99,9 °C zijn waterbaden veilig in gebruik. Vervangingsmiddelen kunnen worden gebruikt wanneer de temperatuur boven 100°C stijgt.

Het wordt niet alleen gebruikt in de voedseltechnologie, maar wordt vooral aangetroffen in klinische en microbiologische laboratoria, universiteitslaboratoria, milieuonderzoek en opwarmreagentia, het ontdooien van monsters, corrosietesten en bacteriologisch onderzoek.

Zorg ervoor dat je het bad na gebruik goed schoonmaakt, vooral als je er materialen in hebt geïncubeerd die in het water terecht kunnen komen, zoals gevaarlijke of bijtende stoffen. Trek rubberen handschoenen aan en eventueel oogbescherming als er sterke reinigings- of desinfectiemiddelen worden gebruikt.