Vortex schudders

Vortex

0 - 3.000 rpm instelbaar

Vortex

3.000 rpm, fixed

Vortex

3.000 rpm fixed

Vortex

Multi, 300 – 3200 rpm

Vortex

Single, 750 - 3000 rpm

Vortex

Multi, 500 - 3000 rpm

Vortex

Multi, 300 - 3500 rpm

 

 

 

 

 

Laboratoriumschudders en rotators zijn ontworpen om stoffen in verschillende soorten containers, zoals kolven, bekers, reageerbuizen of microtiterplaten, te roeren of te mengen. Het wordt gebruikt in wetenschappelijke en onderzoekslaboratoria voor verschillende doeleinden, waaronder het mengen van reagentia, oplosmiddelen of monsters, en het kweken van microbiële culturen en andere biologische materialen.

Laboratoriumschudders kunnen verschillende functies hebben, zoals instelbare snelheid en beweging, temperatuurregeling en soms zelfs vochtigheidsregeling. Ze worden veel gebruikt in vakgebieden als de biologie, scheikunde, microbiologie, farmacie en meer, waar nauwkeurig en consistent mengen of roeren essentieel is voor experimenten, reacties of kweekdoeleinden.

Orbitale schudder: Dit type schudder maakt gebruik van een cirkelvormige schudbeweging om de inhoud van de op het platform geplaatste containers in beweging te brengen. Het wordt vaak gebruikt voor het kweken van cellen, incubatie en algemeen mengen.

Reciprocating Shaker: Deze shakers bewegen containers heen en weer in een lineaire beweging, waardoor ze geschikt zijn voor agressiever mengen of oplossen van vaste materialen.

Rotary Shaker: Een roterende shaker gebruikt een roterende beweging om de inhoud van containers te mengen. Het wordt vaak gebruikt voor toepassingen waarbij voorzichtig mengen vereist is, zoals kleurings- of ontkleuringsgels.

Vortex Shaker: In tegenstelling tot de andere typen is een vortex shaker ontworpen om een enkele container in een cirkelvormige beweging op een platform vast te houden en te laten trillen. Het wordt vaak gebruikt voor het mengen van kleine hoeveelheden vloeibare monsters.