Vriesdrogers


Vriesdrogers: Onze vriesdrogers zijn ervoor gebouwd om jarenlang plezier van te hebben. Door de extra sterke constructie en strakke design past deze vriesdroger op elk laboratorium. Onze vriesdrogers onderscheiden zich voornamelijk op gebruikersgemak en een strak ontwerp. De markten die wij bedienen zijn met name laboratoria, R&D en productie locaties in de gebieden chemie, farmacie, biologie, archeology en voeding. Zeer betrouwbaar en van hoge kwaliteit, alleen de beste componenten zijn gebruikt. De kwaliteit van onze producten is gebaseerd op continu technologische innovatie en lange ervaring in productie van professionele koeling. Van Pel kan u op elk gebied van service ondersteunen. van Pel Instrumenten is graag uw leverancier voor uw Laboratorium Vriesdroger.


Vriesdrogers:

 

 

 

 

 

De vriesdroger bestaat uit een koelsysteem, een vacuümsysteem, een verwarmingssysteem en een elektrisch instrumentenbesturingssysteem. De belangrijkste componenten zijn een droogkast, condensor, koelunit, vacuümpomp, verwarmings-/koelapparaat, enz.

Het koelsysteem is het belangrijkste onderdeel van de vriesdroger en wordt ook wel het ‘hart van de vriesdroger’ genoemd. Het koelsysteem bestaat hoofdzakelijk uit de volgende componenten: compressor, koelmiddel, olieafscheider, watercondensor, filterdroger, intercooler, kijkglas, magneetklep, handklep (bovenklep), expansieklep, verdamping (platenwisselaar, achterkast condensorbatterij), damp-vloeistofafscheider, retourluchtfilter, manometer, drukcontrolerelais, CPCE (energieregelaar), veiligheidsklep, koelleiding, enz.

De belangrijkste “3 elementen” voor het succes van de vriesdroger

1. Recept: Het bepalen van het recept is de belangrijkste stap. De samenstelling van de oplossing hangt samen met de implementatie van stappen zoals invriezen en sublimatie.

De formulering bevat actieve ingrediënten; hulpstoffen; verwerkt water.

Nadat de formule is bepaald, zijn strikt genomen de eutectische punttemperatuur en de eutectische punttemperatuur van het product bepaald, en in zekere zin is het vriesdroogproces van het product bepaald. Antivries en activiteitsbehoudvermogen.

2. Belangrijke thermodynamische eigenschappen (curve van het lyofilisatieproces) mate van onderkoeling; mate van kristallisatie; desintegratietemperatuur of eutectische temperatuur; faseverandering van interstitiële soorten in de metastabiele toestand; de kristallisatiewarmte van de oplossing; smelttemperatuur van interstitiële soorten.

3. Vriesdroger met uitstekende prestaties

Hoe een vriesdroger te gebruiken?

 • Draai de aftapkraan los en laat het resterende water wegstromen. Draai de klep na het aftappen vast.
 • Controleer vóór elke inbedrijfstelling eerst of de pompolie in de vacuümpomp voldoende is.
 • Controleer of het contactgedeelte tussen de vriesdroogkamer van de vriesdroogmachine en de koelval in goede staat is, maak deze schoon en stel deze indien nodig bij.
 • Sluit alle kranen. Sluit de klep waar u de koelval op de vacuümpomp wilt aansluiten.
 • Zet de stroomschakelaar van de koudeval en de stroomschakelaar van de vacuümpomp aan.
 • Open na 15 minuten de klep die de koelval met de vacuümpomp verbindt.
 • Na 1 minuut kan het voorgevroren monster (reeds in de vriesdroogfles) aan de houder worden gehangen en kan het vriesdroogproces worden uitgevoerd na het openen van de bijbehorende klep.
 • Nadat het vriesdrogen is voltooid, sluit u de bijbehorende klep en verwijdert u de vriesdroogfles.
 • Nadat alle gevriesdroogde flessen zijn verwijderd, schakelt u achtereenvolgens de stroom van de vacuümpomp en de koelval uit.
 • Nadat de rijp in de koelval is gesmolten, opent u de aftapkraan voor afvoer en sluit u deze vervolgens.

Dagelijkse onderhoudsmethode van de vriesdroger

 • Het monster moet in ijs worden ingevroren. Als er vloeistof achterblijft, zal dit een verdampingsstraal veroorzaken
 • Onder normale omstandigheden mag de vriesdroger niet langer dan 48 uur onafgebroken worden gebruikt;
 • Het oppervlak van het voorbereide monster moet zoveel mogelijk worden vergroot en mag geen zuur-base stoffen en vluchtige organische oplosmiddelen bevatten;
 • Tijdens het invriesproces van het monster neemt de temperatuur geleidelijk af en kan het partitieverwarmingsprogramma worden geselecteerd om de droogefficiëntie te versnellen en de droogtijd te verkorten;
 • Houd er rekening mee dat de koude val van de vriesdroger ongeveer min 50 graden of lager is. Deze kan worden gebruikt als koelkast op lage temperatuur, maar u moet thermische handschoenen dragen om bevriezing te voorkomen;
 • Controleer voordat u de vacuümpomp start of het opblaasventiel gesloten is en of het contactoppervlak tussen de plexiglas kap en de rubberen ring schoon en vrij van vuil is en goed afgedicht is.