Onze standaard zuurkasten worden toegepast voor algemeen gebruik, zowel in industriële laboratoria als in ziekenhuizen, universiteiten, research- en keuringsinstituten, controle stations, etc. De appendages en elektrische voorzieningen kunnen op specificatie worden aangebracht. Daarnaast zijn er diverse werkbladen en accessoire opties voor de invulling van individuele wensen. De zuurkast wordt vast gemonteerd en dient op een afzuigsysteem aangesloten te worden. Op grond van de constructie ontstaat in de zuurkast een luchtwals die ervoor zorgdraagt dat gassen en dampen niet uit de kast kunnen treden. Er zijn diverse mogelijkheden voor een zuurkast. De materiaalkeuze wordt gebaseerd op de werkzaamheden en gebruikte chemicaliën.

Keramisch: is bestand tegen zuren, logen, zouten en oplosmiddelen bij elke concentratie en temperatuur (uitgezonderd HF, Fluorwaterstof ). Tijdens een thermisch proces (1200 graden) worden keramische glazuren gesmolten waardoor de bovenste laag geglazuurd wordt.

Volkern: uitstekende mechanische eigenschappen. Volkern heeft een goede resistentie tegen organische oplosmiddelen als aceton, tolueen, xyleen en dergelijke. De plaat is eveneens resistent tegen desinfecterende en reinigende chemicaliën, sappen uit voedingsmiddelen en tegen kleurstoffen. Niet geschikt voor biochemie

Polypropyleen (PP): Hoge zuur, loog, zout en vele oplosmiddelen bestendig. Een hoogwaardige thermoplastische kunststof. Het materiaal is licht krasgevoelig.

 

Zuurkasten inbouw

Zuurkast

Ext. 1280 mm, Keramish / Buchtal int.

Zuurkast

Ext. 1280 mm, Poly int.

Zuurkast

Ext. 1280 mm, fenolhars composiet int.

Zuurkast

Ext. 1280 mm, Chemisch bestendige coating int.

Zuurkast

Ext. 1580 mm, Keramish / Buchtal int.

Zuurkast

Ext. 1580 mm, Poly int.

Zuurkast

Ext. 1580 mm, fenolhars composiet int.

Zuurkast

Ext. 1580 mm, Chemisch bestendige coating int.

Zuurkast

Ext. 1880 mm, Keramish / Buchtal int.

Zuurkast

Ext. 1880 mm, Poly int.

Zuurkast

Ext. 1880 mm, fenolhars composiet int.

Zuurkast

Ext. 1880 mm, Chemisch bestendige coating int.